بررسی برخی مشکلات رایج کولر گازی و نحوهی تعمیر و سرویس آن در منزل

تعمیر و سرویس هر کدام از وسایل سرمایشی نیاز به تبحر و تخصص دارد. چرا که در صورت بروز مشکل هرگونه دستکاری توسط افراد ناکاربلد ممکن است شرایط را بدتر کرده و آسیب های جدی دیگری به دستگاه وارد کند. به همین دلیل است که تمام شرکتهای فنی و تخصصی به مصرفکنندگان پیشنهاد میکنند که از افراد خبره در این زمینه کمک بگیرند. کولر گازی نیز از این امر مستثنی نیست. با گرم شدن هوا استفاده از این سیستم نیز افزایش مییابد به تبع آن اقدامات مربوط به سرویس و تعمیر نیز افزایش مییابد. همانطور که گفتیم بهتر است کار سرویس و تعمیر کولر گازی خود را به تعمیرکاران شبانهروزی کولر گازی به این امور بسپارید اما آگاهی داشتن از موارد ابتدایی کار خالی از لطف نیست.
آموزش تعمیر کولر گازی شامل چه مواردی است؟
برنامهی یادگیری تعمیر کولر گازی شامل شناسایی قطعات کولر گازی و وظایف آنها، عیبیابی، شناسایی مشکلات رایج احتمالی و حذف آنها، شناسایی مشکلات اصلی کولر گازی و اسپلیت است. باید به این نکته توجه داشت که با آموزشهای تئوری نمیتوان کولر گازی یا اسپلیت را به طور قطعی تعمیر کرد. از اینرو باید آموزشها علاوه بر تئوری باید بخشهای عملی را نیز در بر بگیرد.
آیا خودمان میتوانیم سرویس کولر گازی را انجام دهیم؟
گاهی اوقات بعضی افراد که به اصطلاح دست به آچار هستند و از این امور سر در میآورند، میتوانند با مطالعهی مقالات آموزشی در زمینهی تعمیر و سرویس کولر گازی و اسپلیت سیستم خود را راهاندازی یا سرویس کنند. اما افرادی که اطلاعاتی در این زمینه دارند بهتر است دست به اینکار نزنند چرا که ممکن است شرایط بدتر شده و آسیب های جدی به بار آید. به طور کلی بهتر است برای سرویس کولر گازی، شارژ گاز کولر، تعمیر و تعویض قطعات از تعمیرکاران مجرب و آشنا به متدهای روز دنیا کمک بگیرید.
چه مشکلاتی به طور معمول ممکن است برای کولر گازی رخ دهد؟
برای یادگیری تعمیر کولر گازی بهتر است قبل از هر چیزی با مشکلات رایجی که ممکن است برای سیستم به وجود آید و دلایل احتمالی آنها آشنا شوید. برخی از مشکلات رایج کولرهای گازی و اسپلیت عبارتند از:
- کم شدن فشار پرتاب باد
- خنک نکردن کولر گازی
- صدای غیر عادی کولر
- روشن نشدن اسپلیت
- کار نکردن ریموت کولر گازی
- خاموش و روشن شدن خودکار کمپرسور
- پریدن فیوز همزمان با روشن شدن کولر
- خاموش شدن ناگهانی کولر
نحوه عیبیابی کم شدن فشار پرتاب باد در اسپلیت چگونه است؟
به طور کلی پرتاب باد در کولر گازی بر عهدهی موتور فن است و کم شدن فشار پرتاب باد یکی از مشکلات رایج است که حداقل یک بار برای هر مصرف کنندهای رخ داده است. اگر فشار پرتاب باد کم شده احتمالا در خازن موتور فن اختلالی رخ داده است. باید بررسی کنید که آیا می توان آن را تعمیر کرد یا نیاز به تعویض قطعه دارد. به این نکته توجه داشته باشید که اگر سیمپیچی موتور با مشکل مواجه شده باشد، سیستم سرمایشی شما با مشکل تخصصی روبهرو است و لازم است حتما از تعمیرکاران کمک بخواهید. اگر سرویس کولر گازی به موقع انجام نشود نیز ممکن است فشار پرتاب باد در کولر گازی کاهش یابد.
نحوه عیب یابی خنک نکردن توسط کولر گازی به چه صورت امکانپذیر است؟
خنک نکردن کولر یکی دیگر از مشکلات رایج کولر گازی است. اگر ظرفیت کولر گازی نسبت به متراژ محیط کم باشد ممکن است شاهد این مشکل فنی باشید. به همین دلیل است که پیشنهاد میکنیم قبل از خرید کولر گازی مساحت مکان مورد نظر را در نظر داشته باشید. خنک نکردن محیط توسط کولر گازی دلایل دیگری نیز دارد که عبارتند از:
- تمام شدن عمر مفید کولر
- سرویس نشدن کولر
- گرم بودن بیش از حد هوا
- در معرض نور و گرمای مستقیم قرار گرفتن کندانسور و یونیت داخلی
کدام قطعات در کولر گازی قابل تعمیر هستند؟
همانطور که گفتیم وجود کولر گازی در منزل به خصوص در فصل تابستان از اهمیت بالایی برخوردار است. کولر گازی از دو بخش کندانسور و یونیت داخلی تشکیل شده است. کندانسور بخش حیاتی این سیستم میباشد. تعمیر کندانسور نیاز به تخصص و مهارت فنی بالایی دارد. بنابراین بهتر است اگر تخصصی در این زمینه ندارید، کار را به کاردان بسپارید. سرویس و تعمیر بهموقع کولر گازی از بسیاری از مشکلات احتمالی در این دستگاه جلوگیری می کند. اکثر قطعاتی که در کولر گازی وظبفهای را بر عهده دارند، در صورتی که عمر مفید آنها تمام نشده باشد قابل تعمیر هستند. به طور کلی قطعاتی مثل خازن، برد فرمان کولر گازی، ترموستات کنترل دما از جمله قطعاتی هستند شانس بالایی برای تعمیر دارند.
روشن و خاموش شدن مداوم کولر گازی به چه علت رخ میدهد؟
دلایل زیادی وجود دارد که میتوان برای خاموش و روشن شدن مداوم کولر گازی در نظر گرفت. اما کثیف بودن اواپراتور، کندانسور و یا فیلتر کولر گازی از جمله دلایل رایج این پدیده هستند. یکی دیگر از سادهترین احتمالات این مورد هم میتواند روشن شدن تایمر کولر گازی به صورت اتفاقی باشد.
چگونه میتوان کولر گازی و اسپلیت را شستشو داد؟
کولر گازی در طول استفاده ممکن است گرد و غبار به خود جذب کند که با گذر زمان این گرد و غبار ممکن است باعث رشد قارچ یا باکتری در دستگاه شود. از اینرو شستشوی کولر گازی به جهت پاک کردن ین آلودگیها و ویروسها باید انجام شود. برای تمیز کردن اسپلیت میتوانید از اسپریهای تمیز کننده استفاده کنید. برای شستشوی فیلترها نیز استفاده از آب و مایع کافی میباشد. در شستشوی کولر گازی موارد زیر انجام میشود:
- شستشوی فیلترها
- تمیز کردن فن کوئل
- تمیز کردن کندانسور
شارژ کولر گازی نیز یکی از مواردی است که دانستن موارد ابتدایی آن بسیار به شما کمک خواهد کرد. برای شارژ کولر گازی باید قبل از هر چیزی بدانید که چه مقدار گاز برای پر کردن مخزن دستگاه شما لازم است. از اینرو قبل از شارژ گاز باید مقدار گاز باقی مانده در مخزن را خالی کنید و سپس اقدام به پر کردن آن کنید. یکی از نکاتی که در این مورد باید در نظر داشته باشید وکیوم دستگاه بعد از خالی کردن گاز است. این کار را به این دلیل باید انجام دهید که از عدم وجود نشتی در مخزن مطمئن شوید. برای اطلاع از مقدار گازی که لازم دارید میتوانید از برچسب اطلاعات فنی روی کولر گازی کمک بگیرید.